Standart Kadro Çalışmaları Devam Ediyor

03 Mayıs 2021

 

Bakanlığımız taşra teşkilatındaki gümrük ve dış ticaret bölge müdürlüklerinin kadro durumu ve personel ihtiyaçlarının değerlendirilerek standart kadro sayılarının tespit edilebilmesi amacıyla taşra teşkilatında başlatılan yerinde incelemeler devam ediyor.

Çalışmaların ikinci bölümü 5-9 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleşmiş olup Doğu Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ve bağlantı idareleri olan Van ile Hakkâri illerinde Personel Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanları Hüseyin Yavuz, Kadir Sarıkaya ve Şube Müdürü Selim Şaş; Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ve bağlantı idareleri olan Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı illerinde de Personel Genel Müdürlüğü’nden Daire Başkanı Kadir Eser, Şube Müdürleri Serkan Karabacak, Musa Melih Atmacaoğlu; Gümrükler Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Veysel Çiftci, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünden Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü Şeref Köse, Risk Yönetimi Tasfiye ve Döner Sermaye Genel Müdürlüğünden Ticaret Uzmanı Oğuz Emre Yılmaz tarafından incelemeler yapılmıştır.

                                

Fotoğraf: 1- Doğu Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ve bağlantı idarelerindeki incelemeler.
Çalışma kapsamında ziyaret edilen idarelerdeki iş hacimleri ile mevcut personel durumları incelenmiş, personel ile bir araya gelinerek personelin sorunları, merkez teşkilatından beklentileri ve yeni yönetmelik çalışmaları hakkındaki soruları dinlenmiştir.  
                      

Fotoğraf: 2- Gürbulak Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğünde personelle bir araya gelinerek sorunları ve beklentileri dinlenmiştir.
Taşra çalışma gruplarının gümrük ve dış ticaret bölge müdürlüklerinde gerçekleştireceği çalışmalarının 30 Eylül 2021 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır.
                                              

    Fotoğraf: 3- Gürbulak Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ve bağlantı idarelerindeki incelemeler.